vrtnws

Roze vuilniszakken van Ecowerf mogen langer gebruikt worden

De roze vuilniszakken voor plastiek mogen langer gebruikt worden in groot Leuven. Normaal verdwijnen ze eind februari 2021. Maar omdat nog veel mensen met een voorraadje zitten, mogen ze die tot eind mei volgend jaar buiten zetten. De roze zakken worden daarna vervangen door een 'all-in-plastieken PMD-zak'.  

Sinds juni kondigt afvalbeheerder Ecowerf het afscheid van de roze zak aan. In de plaats komt een blauwe waar al het plastiek in mag. Maar omdat nog veel mensen met een voorraad roze zakken zit, wordt de overgangsfase verlengd. Jos Artois van Ecowerf: "We zamelen de roze zak nu al drie jaar in, maar die zal volgend jaar verdwijnen. Normaal was dat eind februari, maar we geven mensen nog wat extra tijd. Tot eind mei mogen ze bovendien al het plastiek in de roze zak stoppen, ook de flacons die er normaal niet horen. Eens mei, gaat alles dan in de nieuwe blauwe PMD-zak."

Koop niet te veel roze vuilniszakken meer.

Jos Artois, woordvoerder Ecowerf

Wie de roze zakken liever niet meer gebruikt, kan ze vanaf 1 maart 2021 binnenbrengen bij één van de containerparken van Ecowerf. Artois: "Het gaat dan wel om rollen, geen aparte vuilniszakken. Klanten krijgen dan het bedrag van 2,50 euro terugbetaald op hun diftarrekening, de elektronische rekening van het containerpark. In tussentijd roepen we iedereen op om niet te veel roze vuilniszakken meer te kopen, zodat ze tegen eind mei eindelijk kunnen verdwijnen." 

Meest gelezen