Stad Antwerpen/Woodmonkey

Stad Antwerpen zet nog meer in op digitale en telefonische dienstverlening om personeel te beschermen tegen coronavirus

De stad Antwerpen gaat nog meer inzetten op digitale en telefonische dienstverlening. Deze maatregel wordt genomen om het personeel zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus. Zo zal het stadsloket op Linkeroever ook tijdelijk gesloten worden en zal dat van Berendrecht maar één dag per week open zijn.

De stad Antwerpen wil haar personeel aan de stadsloketten zo goed mogelijk beschermen tegen het coronavirus. “Het personeel zal vanaf nu zo veel mogelijk in vaste teams werken om het aantal coronabesmettingen te beperken. Dit moet ook voorkomen dat medewerkers tegelijk uitvallen en zo blijft de continuïteit van de dienstverlening verzekerd”, zegt Antwerps schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA).

Het stadsloket op Linkeroever zal ook tijdelijk gesloten worden. In Berendrecht zal het stadsloket dan weer maar één keer per week open zijn.

Gratis leverdienst

Om de inwoners toch zo goed mogelijk te blijven helpen, wil het stadsbestuur nog meer inzetten op digitale en telefonische dienstverlening. “Inwoners kunnen hun documenten online aanvragen, en die zullen dan vrij snel in de mailbox belanden", zegt Daoud. "Als je online niet uit de voeten kunt, kan je de documenten ook telefonisch aanvragen en worden ze vervolgens naar je thuis opgestuurd. Daarnaast hebben we ook nog onze gratis leveringen aan huis.”

Voor bepaalde zaken kan je nog wel in het stadsloket terecht. “Wie een identiteitskaart aanvraagt en daarvoor zijn vingerafdrukken moet geven, kan langskomen. Hier moet je wel op voorhand een afspraak voor maken”, aldus schepen Ait Daoud.

Meest gelezen