Vijf jonge puppy's aangetroffen in verlaten steegje in Lennik

In een verlaten steegje in Lennik zijn maandagavond vijf jonge puppy's gevonden.  Agenten van de lokale politiezone Pajottenland hebben ze binnengebracht in het dierenopvangcentrum de Ark van Pollare. 

Hoe de dieren daar terecht zijn gekomen is nog niet duidelijk. "We hebben ze binnengebracht bij onze dierenartsen ter controle", zegt Hans Lenvain van de Ark van Pollare. "Ze bleken toch minder goed verzorgd dan we eerst gedacht hadden."

Dierenasiel Ninove

"We hebben beslist om de vijf pups over te brengen naar het dierenasiel van Ninove. Dat is beter geschikt om de hondjes op te vangen. Zij zullen ervoor zorgen dat de diertjes gesocialiseerd worden, zodanig dat ze de beste kansen krijgen op adoptie", aldus Lenvain.

Puppy's voor adoptie

De eigenaar van de hondjes heeft 15 dagen tijd om de diertjes te komen opeisen. Als dat niet gebeurd is en ze zijn wat hersteld, dan kunnnen ze ter adoptie worden aangeboden. "Maar daar zal het dierenasiel van Ninove wel de nodige stappen voor ondernemen. Het heeft echt geen zin om daar nu al voor te bellen of te mailen. Laat de mensen van het asiel  eerst gewoon hun werk doen."

Meest gelezen