Radio 2

Waarschuwingsborden aan grens met Nederlands Limburg: “Tegen verspreiding van het coronavirus en voor lokaal kopen”

Wie de Nederlandse grens oversteekt in de gemeenten Lanaken en Riemst zal nu waarschuwingsborden tegenkomen die vragen om enkel voor essentiële verplaatsingen de grens over te steken.

De Belgische en Nederlandse grensgemeenten hebben samen besloten om mensen die de grens oversteken te waarschuwen met behulp van 9 waarschuwingsborden. In de gemeenten Lanaken, Riemst en Maastricht zijn die borden te zien. Burgemeester Marino Keulen (Open VLD) is tevreden met de borden. "Het was een initiatief van de Nederlandse gemeenten maar we wilden graag meewerken. We gaan de grenzen niet sluiten maar we rekenen op de goede wil van onze inwoners om enkel voor essentiële redenen de grens over te steken", aldus de burgemeester van Lanaken.

Belgische shoppers moeten thuisblijven
Marino Keulen, burgemeester van Lanaken

De besmettingscijfers in België zijn op dit moment slechter dan in Nederland, dus de handelaren uit Nederland zien de Belgen op dit moment liever niet komen, volgens Marino Keulen: "De Belgische shoppers moeten dus even thuisblijven. En dat is ook goed voor de lokale Belgische handelaars. Alle essentiële dingen die je in het kader van het eindejaar nodig hebt kan je hier ook kopen. Stel het funshoppen in Nederland een aantal weken uit, want anders is het broodroof voor onze winkels", besluit de burgemeester. 

Meest gelezen