Zeeuwse burgemeesters vragen Vlamingen om zich aan de regels te houden

De burgemeesters in de provincie Zeeland vragen dat de Vlamingen zich aan de strakkere Nederlandse regels houden. Winkelen in Hulst, Sluis of Terneuzen was altijd al populair bij Vlamingen die dicht bij de grens wonen. Maar nu niet-essentiële winkels bij ons gesloten zijn, is shoppen over de grens wel heel verleidelijk. 

Vooral in Hulst was het gisteren druk, maar ook in Sluis houdt men de toestroom in de gaten. "Zowel mensen die het verkeer regelen, handhavers als mensen die op de gehele situatie een overzicht houden", zegt burgemeester Marga Vermue van Sluis. "Ook in het weekend staat zo een team klaar omdat het nodig is."

Zeker welkom

De Zeeuwse burgemeesters benadrukken dat Vlamingen welkom blijven, maar ook dat ze zich aan de Nederlandse regels houden. "We willen dat iedereen er alles aan doet om drukte te vermijden", zegt Vermue. "En op straat zijn de regels strenger dan bij jullie. In België mag je bijvoorbeeld met vier mensen samen op straat, hier mag dat maar met twee."

De burgemeesters willen zeker niet de grenzen sluiten. "Dat zou bijzonder slecht zijn omdat er veel grensarbeid is en ook omdat er veel families aan beide kanten van de grens wonen", aldus de burgemeester. "Maar probeer vooral te komen op minder drukke momenten. Beperk de bewegingen tot wat echt noodzakelijk is. Het doel is net als bij jullie het virus in te dijken, dus hou je hier aan onze regels."

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal:

Video player inladen...

Meest gelezen