BELUISTER - Ferry Zandvliet overleefde de aanslag in Bataclan: "Ik ben gelukkiger nu, door niet boos te zijn"

5 jaar geleden stond Ferry Zandvliet tussen alle andere concertgangers in de Bataclan in Parijs. Hij wilde samen met zijn drie beste vrienden een concert van Eagles of Death Metal meepikken, maar de avond draaide helemaal anders uit. Terroristen vallen binnen in de concertzaal en richten er een bloedbad aan. Bij Studio Brussel doet Zandvliet zijn verhaal: "Je denkt ineens: "Ik ga dood", terwijl je een paar minuten eerder nog een biertje stond te drinken."

"Een overlever". Zo omschrijft Ferry Zandvliet zichzelf. Dag op dag 5 jaar geleden stond hij in de Bataclan, voor het concert van Eagles of Death Metal. "We gingen er een gezellig jongensweekend van maken", vertelt hij. "Ik stond met een biertje in mijn hand te dansen en te springen. Een paar minuten later lag ik op de grond, ineens was het oorlog." Hij herinnert zich zelfs het nummer dat de band toen speelde: "Kiss the devil". "Ineens denk je: ik ga dood. Je gaat in een overlevingsmodus, als een robot ben ik naar buiten gegaan."

Op 13 november 2015 pleegden terroristen op verschillende plaatsen in de Franse hoofdstad Parijs aanslagen. Daarbij vielen in totaal 130 doden, 89 daarvan werden vermoord in de concertzaal Bataclan. Er vielen ook meer dan 350 gewonden. In totaal waren er 8 daders en alleen Salah Abdeslam overleefde. Het proces over de aanslagen in Parijs moet nog plaatsvinden. 

Na de aanslag ging Zandvliet door een moeilijke periode. "Maar ik ben nu een stuk gelukkiger geworden, door net niet boos te zijn als er dingen misgaan in mijn leven."

Beluister hier het hele verhaal van Ferry Zandvliet: 

Meest gelezen