Mysterieus busje spreekt tot de verbeelding van wandelaars in Boezinge

Verscholen in een bos vlak bij het historische Fort Saint-Nicolas in Boezinge staat een iconisch Volkswagenbusje. Steeds meer wandelaars ontdekken het plekje om er even halt te houden en van de omgeving te genieten.

Het bos is in de jaren 90 van vorige eeuw aangelegd en sedert 2013 eigendom van Natuurpunt. Het populierenbos wordt nu onderhouden als natuurgebied. Het was bij aankoop eerder een wildernis met heel veel begroeiing die het bos ontoegankelijk maakten.

Tussen de ruigte stond toen al het groen geschilderde busje. Vlakbij een opgedroogde poel. Vermoedelijk is het busje daar geplaatst door de toenmalige eigenaar die het gebruikte als een soort schuilplaats en om van daaruit op eenden te jagen. Beheerders van het gebied merken aan de sporen rondom het busje dat wandelaars steeds vaker stoppen om het busje van dichtbij te bekijken.

Het busje is bekend als voorloper van de huidige Volkswagen Transporter. De T2 werd vroeger niet alleen gebruikt als bestelwagen, maar ook als ambulance, politiecombi en ook als camper. 

Het iconische busje is groen geschilderd en helemaal vergroeid met de natuur. Waar het vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Een vermoeden is dat het ooit eigendom was van de stad Oostende. Op het busje staat immers ook het logo van de stad geschilderd. Al doet de kwaliteit van het schilderwerkje eerder vermoeden dat het is aangebracht door iemand die vooral hield van onze "koningin der badsteden".  

Meest gelezen