Sabrina Mattens en Kimberly Goossens begonnen een petitie tegen de overplaatsing van postbode Hazar.
Radio 2

Buurt protesteert tegen overplaatsing van favoriete postbode in Ternat

Inwoners van de Moerbeilaan en omgeving in Ternat protesteren tegen de overplaatsing van hun postbode Hazar. Door een reorganisatie bij Bpost moet hij vanaf volgende week op ronde in deelgemeente Wambeek. Dat is niet naar de zin van twee buurtbewoners en daarom zijn ze met een petitie gestart. Bpost noemt de actie "hartverwarmend", maar gaat de plannen niet aanpassen.

“Hazar kwam ons met tranen in de ogen vertellen dat zijn ronde van Ternat naar Wambeek verplaatst wordt”, vertelt Kimberly Goossens uit de Moerbeilaan. Samen met buurvrouw Sabrina Mattens wil ze nu beletten dat ze volgende week afscheid moeten nemen van hun favoriete postbode. Volgens hen is Hazar een postbode die erg betrokken is bij de buurt. "Hij is zelfs al mee op zoek gegaan naar een kat die vermist was in de wijk. Dan kleefde hij een opsporingsaffiche op zijn auto omdat veel mensen dat zouden zien. En als hij facturen meebracht, dan troostte hij ons altijd met een grapje."

Maar ook over zijn werk als postbode zelf zijn de buurtbewoners erg tevreden. "Sinds Hazar bij ons op ronde komt, hebben we nog nooit verkeerde post gekregen. En dat gebeurde vroeger wel", vertelt Sabrina. "Zelfs mijn dochter kijkt uit naar zijn bezoek als ze een pakje verwacht." Intussen hebben 77 inwoners de petitie ondertekend via de Facebookgroep "Leven in Ternat". De twee initiatiefneemsters hebben de handtekeningen overhandigd op het distributiecentrum van Bpost in de gemeente.

Bpost behoudt nieuwe regeling

De petitie zal weliswaar zonder gevolg blijven. "De actie is enorm hartverwarmend", vindt woordvoerder Barbara Van Speybroeck van Bpost. Het gebeurt volgens haar niet zo vaak dat buurtbewoners dit soort van petities opstarten. "Het bewijst hoe geliefd onze postbodes zijn en wat voor prachtig werk ze leveren. Maar ook de nieuwe postbode is een fantastische gast. Ik hoop dat hij even warm onthaald zal worden en dat hij de kans krijgt om zich te tonen. Hazar kreeg trouwens ook een ronde van zijn voorkeur toebedeeld", besluit ze.

Meest gelezen