Dokters in Lommel testen groepsvaccinatie uit: "Met oog op komst coronavaccin"

In Lommel worden morgen 114 patiënten op een dag ingeënt tegen de griep. De groepsvaccinatie is meteen een test met het oog op de massale vaccinatie tegen het nieuwe coronavirus in de loop van volgend jaar.

"We hebben met onze dokterspraktijk 4 vaccinatiedagen geörganiseerd en we beschouwen dat als een proeftuin voor de coronavaccinatie die er zit aan te komen", vertelt huisdokter Jos Vanhoof uit Lommel.  "En we merken nu al dat we toch rekening moeten houden met een aantal dingen: voldoende plaats waar mensen veilig hun beurt kunnen afwachten, voldoende parkeerplaatsen, ... "

Om de bevolking van Lommel in te enten, hebben we 5 werkdagen nodig

huisdokter Jos Vanhoof

"Je kan 500 patiënten per uur vaccineren", gaat dokter Vanhoof verder. "Maar dan heb je 20 verpleegkundigen nodig, 2 superviserende artsen en 4 administratieve krachten." 

"Om alle inwoners van Lommel te vaccineren tegen het nieuwe coronavirus zijn 5 werkdagen nodig", telt Vanhoof uit. "Dan gaat het om 20.000 mensen. Dat zou bijvoorbeeld mogelijk zijn in de Soeverein. Als we  600.000 van de 800.000 Limburgers willen vaccineren, dan hebben we 30 van die teams nodig. Het coronavaccin moet bovendien in twee keer toegediend worden. Dat is dus een hele operatie. Je zou het eigenlijk een beetje kunnen vergelijken met de organisatie van verkiezingen", besluit Vanhoof. 

 

AFP or licensors

Meest gelezen