Radio 2

Drie cafés uit Blankenberge krijgen laatste waarschuwing: "Klanten mogen afhaaldrankjes niet voor de deur opdrinken"

Drie cafés in het centrum van Blankenberge zijn op de vingers getikt door de politie, omdat klanten hun afhaaldrankjes voor de deur opdrinken. Ze blijven dus voor het café hangen, terwijl ze eigenlijk moeten doorwandelen om te voorkomen dat er te veel mensen op één plek staan.

"De drie cafés hebben nu een laatste waarschuwing gekregen", zegt Philippe Denoyette van de politie van Blankenberge. "Raamverkoop is toegestaan. Je mag dus eten en drinken kopen om mee te nemen. Maar het is niet de bedoeling dat de klanten aan een zaak blijven staan. Zo verplaatst het café  zich gewoon naar buiten."

"Als er meer dan 4 mensen buiten samen staan, dan is dat een inbreuk op het samenscholingsverbod. Dat is wat we willen tegengaan met de berispingen. De klanten staan ook vaak iets te drinken of te eten zonder mondmasker aan. Dat is allemaal gevaarlijk voor de overdracht van het virus."

Meest gelezen