Wikipedia

Drie jaar cel voor man die kind aanrandde in park Sint-Niklaas

Een man uit Sint-Niklaas is veroordeeld tot 37 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, voor de aanranding van een jongetje in het stadspark afgelopen zomer. De politie kon de man toen op heterdaad betrappen. De man moet zich laten behandelen en verliest zijn burgerrechten voor 5 jaar. 

Aan de rechtbank in Dendermonde is een man uit Sint-Niklaas veroordeeld tot 37 maanden gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel maar wel gekoppeld aan voorwaarden.  De man randde afgelopen zomer in het stadspark van Sint-Niklaas een jongetje van 11 aan. Hij lokte het kind in de bosjes, maakte de broek van het slachtoffer open en randde het kind aan. Getuigen hadden snel in de gaten dat er iets niet pluis was en alarmeerden de politie. Agenten konden de man op heterdaad betrappen en inrekenen. Hij vloog meteen de cel in.  

Verplichte behandeling

De dader verontschuldigde zich tijdens het proces maar de rechter had weinig mededogen. Hij legde de man naast de celstraf ook strenge voorwaarden op. Hij moet zich laten behandelen voor zijn seksuele problemen en ook zijn drank- en medicijnenverslaving aanpakken. De veroordeelde is ook voor vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet.

Meest gelezen