Alle Vlaamse gezinnen moeten tegen 2030 een slimme watermeter in huis hebben

De komende jaren zal in heel Vlaanderen de digitale watermeter verschijnen. Alle gezinnen moeten die tegen 2030 in huis hebben. De Vlaamse regering heeft beslist dat de watermaatschappijen die investering moet doen en dat ze de kost niet mogen doorrekenen in de factuur.

Verschillende watermaatschappijen waren al begonnen met het installeren van digitale meters. Andere planden dat pas tegen 2040 en zullen dus wat moeten versnellen. De Vlaamse regering heeft voor duidelijkheid gekozen en beslist dat de digitale watermeter overal aanwezig moet zijn tegen 2030.

 Het voordeel van zo'n digitale watermeter is dat klanten hun waterverbruik beter kunnen opvolgen. Ook bijvoorbeeld het vaststellen en opsporen van lekken kan daarmee makkelijker en sneller. En mits extra apparatuur kan de kwaliteit van het drinkwater zelfs bij de klant thuis opgevolgd worden. De watermaatschappijen moeten de investering zelf doen en mogen de kosten niet doorrekenen in de factuur. 

Meest gelezen