Eerste 75 laptops Vlaamse overheid voor Heilig-Hart College Halle

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een eerste reeks van 15.000 laptops verzameld om te verdelen aan leerlingen die geen computer hebben. Scholen beslissen op basis van het Gelijke onderwijskansen (GOK) wie een laptop krijgt. De eerste 75 zijn vandaag geleverd voor de leerlingen zonder computer van het Heilig Hart College in Halle. 

Vandaag zijn de eerste 75 laptops geleverd van de Vlaamse overheid voor leerlingen van het Heilig Hart College zonder computer. De school telt in de tweede en derde graad tweeduizend leerlingen. Volgens algemeen directeur Lander zijn die eerst 75 net genoeg voor leerlingen die echt niets hebben. "Bij de eerste lockdown hebben we alle computermatereriaal van de school zelf ingezet. Dat ging toen om 200 computer of laptops. Zonder de eerste graad komen we nu met die 75 laptops  toe om de ergste nood te lenigen. 

Je zou schrikken hoeveel gezinnen geen internet en geen computer hebben. Die mensen zijn niet 'geconnecteerd' en beschikken dus niet over alle informatie. 

Algemeen directeur Lander Van Medegael

"Je zou schrikken hoeveel gezinnen geen internet en geen computer hebben. Die mensen zijn niet geconnecteerd en beschikken dus niet over alle informatie. Zelfs hier in de zogeheten rijke Vlaamse Rand zijn die laptops meer dan welkom en nodig. We hebben hier in Halle al wat meer te maken met een grootstedelijke problematiek vanuit Brussel. Het zouden er meer mogen zijn. We hebben nog en tweede groep van gezinnen met 4 of meer kinderen waar maar 1 toestel beschikbaar is. Die groep komt als tweede aan  bod."

Meest gelezen