Radio 2

Gedetineerde naar ziekenhuis na brand in gevangenis Gent

Een gedetineerde is gisteravond naar het ziekenhuis gebracht na een celbrand in de Gentse gevangenis. De situatie was snel onder controle, een grote evacuatie was niet nodig. Hoe de gewonde eraan toe is, is niet duidelijk.

Gisteravond, rond 21.15u ontstond brand in de Gentse gevangenis, ook bekend als de Nieuwewandeling. Een matras in één van de cellen vatte er vuur. De gedetineerde die in de bewuste cel verblijft, raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Over zijn gezondheidstoestand zijn er voorlopig geen details. Verder onderzoek moet uitwijzen of hij de brand al dan niet zelf aanstak. 

Lichte verkeershinder

De politie sloot de Nieuwewandeling een tijdlang af. Het is een belangrijke invalsweg naar het stadscentrum. Al na een uur kon de politie de weg weer openstellen. Een evacuatie van de gevangenis bleek niet nodig. De brandweer bleef na de bluswerken wel nog even ter plaatse om een gang rookvrij te maken. 

Meest gelezen