Jan D'Hondt Ateljé

Gigantisch werfdoek siert het Provinciaal Hof in Brugge

Het Provinciaal Hof op de Markt in Brugge wordt gerestaureerd en verdwijnt voor een paar jaar in de stellingen. Gisteren en vandaag zijn werkers een gigantisch werfdoek voor die stellingen aan het hangen, met een levensechte foto op van het gebouw. 

Het doek is 900 vierkante meter groot. Pas vanavond zal het er volledig hangen. Op het doek is het iconische gebouw op ware grootte afgeprint. Zo kan je het gebouw tijdens de renovatiewerken toch nog wat blijven zien. 

Open huis

De provincie maakt van het Provinciaal Hof een "open huis" voor alle West- Vlamingen én bezoekers van de provincie. Gedeputeerde Bart Nayaert (CD&V): "Je zal er allerlei informatie kunnen krijgen over wat in onze provincie te beleven valt en wat typisch West-Vlaams is. Er zal ook promotie gevoerd worden voor onze streekproducten. Of als iemand een heel mooi initiatief neemt in West-Vlaanderen dan zal hij of zij het Provinciaal Hof ook kunnen gebruiken om dit initiatief bekend te maken."

Jan D'Hondt Ateljé

Meest gelezen