Hanne van K3 over nieuwe cd: "Door corona mochten we niet samen in de studio staan"

De meisjes van K3 brengen vandaag hun nieuwe album "Dans van de Farao" uit. "Ik ben zo blij dat ik nog eens op een podium mag zingen", zegt Hanne Verbruggen op Radio 2 Antwerpen. Ook de opnames van het album verliepen anders door de coronamaatregelen.

"Door de coronacrisis heb ik heel veel tijd gehad om naar dit moment uit te kijken", lacht Hanne Verbruggen van K3 in "Start Je Dag". "Het is echt een lichtpuntje nu er zoveel is weggevallen. Straks mag ik eindelijk nog eens zingen samen met Marthe en Klaasje. We mogen ons nieuwe album "Dans van de Farao" voorstellen. Die cd hoort bij onze gelijknamige K3-film die hopelijk half december in de bioscopen komt. Of dat zal doorgaan? We leven van dag tot dag", zegt Hanne.

K3 stelt zijn nieuwe plaat voor, bekijk hier het verslag van "Het Journaal" (en lees voort onder de video)

Video player inladen...

Door de coronamaatregelen mochten we niet samen in de studio staan

Hanne van K3

Zingen zonder Marthe of Klaasje

De coronamaatregelen hadden ook gevolgen voor de opnames van het K3-album. "Normaal staan we met zijn drieën samen naast elkaar in de studio. Dat kon en mocht deze keer niet", zegt Hanne. "We hebben dus alles alleen moeten inzingen. Dat was heel vreemd. Marthe mocht als eerste de liedjes opnemen. Ik kon haar stem dus al horen tijdens het inzingen, Klaasje hoorde ons allebei. Maar ik miste vooral het lachen en het samen zijn. We bellen elkaar wel veel en organiseren zoom-meetings maar dat is toch niet hetzelfde", zegt Hanne. "Ook de fans mis ik superhard. Bij K3 maken we voor hen  meestal veel tijd voor en na onze optredens. Maar we krijgen veel berichtjes van hen en houden contact via instagram."

Hanne, Klaasje en Marthe blikten in "Vandaag" terug op vijf jaar K3. Ze zongen er ook een nummer uit hun nieuwe album "Dans van de farao"Bekijk hier het gesprek én het optreden:

Video player inladen...

Meest gelezen