Hoogstraatse influencers motiveren jongeren via Instagram om de coronamaatregelen vol te houden

Hoogstraten zet de hulp van jongeren in om hen te motiveren om de coronamaatregelen vol te houden. De stad heeft daarvoor vandaag een instagramcampagne gelanceerd waarop 8 Hoogstraatse jongeren aangeven, wat hun persoonlijke motivatie is om het vol te houden, ook al is het moeilijk. "Ik hou vol voor mijn 92-jarige opa", zegt de 19-jarige influencer Tara Elisabeth.

De sensibiliseringscampagne is een samenwerking met de scholengemeenschap Markdal. "We willen jonge mensen een hart onder de riem steken om de maatregelen te blijven volgen", zegt schepen van Jeugd Faye Van Impe (N-VA). "De jeugd wordt vaak negatief in beeld gebracht, terwijl zij hun best doen en het voor hen ook moeilijk is."

De jeugd wordt vaak negatief in beeld gebracht, terwijl het voor hen ook heel moeilijk is

Faye Van Impe, Schepen van Jeugd (N-VA)

De sensibiliseringscampagne is een samenwerking met de scholengemeenschap Markdal. "We willen jonge mensen een hart onder de riem steken om de maatregelen te blijven volgen", zegt schepen van Jeugd Faye Van Impe. "De jeugd wordt vaak negatief in beeld gebracht, terwijl zij hun best doen en het voor hen ook moeilijk is."

Mijn opa knuffelen

De 8 jongeren delen op hun Instagramverhaal waarom ze regels blijven volgen. "Ik wil mijn opa weer knuffelen", zegt Tara Elisabeth. "Hij is 92-jaar en is dus een risicopatiënt. Ik heb hem al lang niet meer gezien en wil hem weer kunnen knuffelen. Ik mis ook mijn vrienden en zou heel graag eens naar een feestje willen of Kerstmis kunnen vieren."

Meest gelezen