Kempense economie krijgt zware klap van 400 miljoen euro: "Heropleving zomer volledig ongedaan gemaakt"

Door de tweede lockdown krijgt de economie in Mechelen en in de Kempen opnieuw een zware klap. Dat blijkt uit een bevraging van Voka. Volgens berekeningen bedraagt het verlies 400 miljoen euro. Daarmee is het lichte herstel tijdens de zomermaanden volledig ongedaan gemaakt. "Alleen een doortastende aanpak met vaccineren en testen kan het tij doen keren", zegt Wim Brillouet van werkgeversorganisatie Voka.  

In de zomer ging het beter met de economie, maar dat herstel is nu volledig verloren, vreest werkgeversorganisatie Voka. "We vragen een beter tracking- en tracingbeleid en willen een harde strategie om mensen te vaccineren", benadrukt Wim Brillouet van Voka. "Dat zou ervoor zorgen dat onze economie kan blijven draaien. Zo krijgen de werknemers en de klanten ook weer meer vertrouwen in de bedrijven."

Het is niet duidelijk wanneer de Kempense economie weer hersteld zal zijn. "Het is moeilijk om dat te voorspellen. We weten niet hoelang de lockdown gaat duren en wat voor soort lockdown het zal zijn", zegt Brillouet. 

Meest gelezen