Koning Filip en koningin Mathilde benoemen drie nieuwe hofleveranciers

In de aanloop naar Koningsdag, komende zondag, heeft het Paleis drie nieuwe gebrevetteerde hofleveranciers bekendgemaakt. Het gaat om kleermaker Saïd Meer van "Meer Couture", Michèle Lievens van stofferings- en gordijnenwinkel "LF Trading" en autohandelaar Filip Verstreken van "Jaguar en Land Rover Belux". Door de coronamaatregelen zullen ze pas volgend jaar in november op het paleis ontvangen worden voor de overhandiging van hun brevet.

Koning Filip en koningin Mathilde hebben aan de bedrijfsleiders van drie bedrijven de titel van Gebrevetteerd Hofleverancier verleend.

De gelukkigen zijn:

• Meer Couture: de heer Saïd Meer

• LF Trading: mevrouw Michèle Lievens

• Jaguar and Land Rover Belux: de heer Filip Verstreken  

Daarnaast heeft het Paleis ook acht nieuwe bedrijfsleiders van bestaande hofleveranciersbedrijven aan de lijst toegevoegd.

Een bedrijf kan hofleverancier worden door continu kwaliteitsproducten of -diensten te leveren aan het Hof, maar het bedrijf moet wel zelf de aanvraag doen. Als de benoeming er komt mag het zich minstens 5 jaar hofleverancier noemen.

Een comité van acht mensen van de raad van bestuur van de vereniging van de Gebrevetteerde Hofleveranciers, onder leiding van voorzitter Olivier Borgerhoff, beslist dan wie er hofleverancier kan worden.

Nicolas Maeterlinck

De voorwaarden voor de toekenning van het brevet vindt u hier. De volledige lijst van alle hofleveranciers staat hier.

Normaal worden de nieuwe titularissen op het paleis ontvangen om hun brevet in ontvangst te nemen, maar door de coronamaatregelen is die ontvangst uitgesteld tot november volgend jaar. 

Traditioneel wordt elk jaar rond deze tijd de lijst bekendgemaakt. Vorig jaar waren er nog 5 nieuwe hofleveranciers.

Meest gelezen