Pawel Czerwinski

Loslopende honden bijten twee guanaco's dood in Planckendael

In Planckendael hebben drie loslopende honden twee guanaco's doodgebeten. Dat zijn lama-achtige dieren. Het voorval gebeurde vorige week, maar raakte nu pas bekend. De honden drongen het park 's avonds of 's nachts binnen, maar hoe dat is gelukt, is nog niet duidelijk. "Toen we de honden vonden, waren ze niet meer agressief", zegt Dirk Van De Sande van de politie. 

De politie kreeg vorige week donderdag een melding van drie loslopende honden in het dierenpark. "De honden waren helemaal niet agressief toen we daar aankwamen. We hebben ze meegenomen en de eigenaar opgespoord. De omstandigheden worden verder onderzocht", vertelt Van De Sande. De eigenaars van de honden zullen allicht moeten opdraaien voor de schade.

Meest gelezen