Noodkreet gemeente Evergem na ongeval aan wegversperring: "Negeer de verkeersborden niet!"

Gemeente Evergem roept weggebruikers op om versperringen bij werken beter na te leven. Ze vragen dat na een ongeval waarbij 2 werkmannen gewond zijn geraakt. Ze werden geraakt door een auto die de signalisatie had genegeerd. 

In Evergem bij Gent zijn 2 werkmannen van de gemeente gewond geraakt bij een ongeval aan een wegversperring.  Ze waren aan het werken aan de riolering, de weg was er afgesloten. Een chauffeur negeerde er de signalisatie aan de wegversperring en reed op hen in.  De gemeente doet een noodkreet na het ongeval. 

We vragen respect voor onze werkmensen, dit mag niet nog eens gebeuren
Joeri De Maertelaere (N-VA), burgemeester Evergem

"We vragen iedereen met aandrang om die wegversperringen niet te negeren aan werken. Ze komen er enkel na een goedkeuring van de gemeente en staan er niet voor niets. Ze naleven is een vorm van respect voor onze werkmensen. Dit is niet voor herhaling vatbaar", zegt burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA) stellig. "Het is niet alleen een zware overtreding, het is ook levensgevaarlijk." 

Meest gelezen