Radio 2

Opnieuw zwaar verkeersongeval in centrum Sint-Niklaas, stad belooft aanpassingen

In Sint-Niklaas is gisteravond opnieuw een verkeersongeval gebeurd op een druk kruispunt, ondanks extra veiligheidsmaatregelen. De stad belooft nu nieuwe ingrepen vanaf volgende week. Eerder waren er op dezelfde plek al vaak ongevallen, vooral met fietsers. Gisteravond raakten 2 mensen lichtgewond.   

In Sint-Niklaas is het gisteravond opnieuw tot een zwaar verkeersongeval gekomen op het kruispunt van de Mercatorstraat met de Truweelstraat. Een bestelwagen en een personenwagen kwamen er met elkaar in aanrijding nadat één van de bestuurders de voorrangsregels niet had nageleefd. Twee mensen raakten lichtgewond en beide voertuigen waren rijp voor de sloop. Ook een verkeerslicht en de gevel van een woning liepen schade op.

(lees verder onder de foto)

Radio 2

Extra maatregelen aan gevaarlijk kruispunt

 De afgelopen maanden gebeurden er aan het kruispunt al talrijke kleine ongevallen waar ook fietsers bij betrokken waren. De stad probeerde allerlei zaken om het er veiliger te maken. Zo waren er tijdens de eerste coronagolf tijdelijk oranje knipperlichten. Er is intussen ook een verkeersplateau en extra signalisatie.  "Het experiment met de lichten wordt niet herhaald maar we gaan wel andere ingrepen doen. Op de Mercatorstraat verbreden de voetpaden en wordt de rijweg smaller om de snelheid af te remmen. Om de zichtbaarheid te verhogen komt er ook verlichting in de zebrapaden", verklaart schepen Carl Hanssens (N-VA). 

Meest gelezen