Reizen Lauwers tevreden met extra ritten De Lijn: “Blij dat onze chauffeurs niet langer thuis moeten zitten”

Busbedrijf Reizen Lauwers uit Boechout is tevreden met de extra ritten die vervoersmaatschappij De Lijn met hun autocars gaat doen. De Lijn zet de bussen al een maand in om reizigers in tijden van corona meer te kunnen spreiden. Na de verlengde herfstvakantie, wordt het aantal ritten met die autocars nog uitgebreid.

Sinds een maand huurt vervoersmaatschappij De Lijn autocars om passagiers beter te spreiden. Dat is noodzakelijk om aan de coronamaatregelen te kunnen voldoen. Autocars rijden achter de bussen van De Lijn. Als de lijnbus te vol zit, kunnen reizigers in de autocar plaatsnemen. Nu de verlengde herfstvakantie eindigt, zullen nog meer van deze autocars worden ingezet.

Positief over toekomst

Ook busbedrijf Reizen Lauwers helpt De Lijn om de extra ritten uit te voeren. “In het begin werden 8 van onze bussen ingezet. Vanaf maandag zullen dat er 11 zijn”, zegt Sandra Lauwers van Reizen Lauwers. “We zijn blij dat we dit kunnen doen. In de eerste plaats voor ons bedrijf, maar vooral voor onze chauffeurs. Zij zitten al thuis sinds de eerste lockdown in maart. Dat zijn ze niet gewoon. Dat ze nu toch kunnen rijden, vinden ze fijn.”

Door de coronacrisis vielen er heel wat reizen die Reizen Lauwers organiseert in het water. Toch blijven ze positief over de toekomst. “We hebben onze brochure voor volgende zomer al klaar. We hopen deze snel te kunnen promoten aan onze klanten.”

Meest gelezen