sabinevanerp op Pixabay.com

Leuvense politie belt 80-plussers op tijdens tweede golf: "Luisterend oor meer dan ooit nodig"

De ruim 3500 Leuvense 80-plussers krijgen de komende dagen opnieuw een telefoontje van de stad Leuven of de lokale politie. Zo wil Leuven - net als tijdens de eerste coronagolf - achterhalen hoe het met zijn inwoners gaat en waar ze eventueel hulp bij kunnen gebruiken. "Het is soms moeilijk om de moed erin te houden. Een helpende hand of luisterend oor kan dan deugd doen", vindt burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A).

De senioreninspecteurs van de Leuvense politie bellen samen met de vrijwilligers van Leuven Helpt en het stadspersoneel alle inwoners van  80 jaar en ouder op om na te vragen hoe ze deze coronacrisis doorkomen. Daarbij krijgen mensen die onlangs een dierbare verloren extra aandacht. "We moeten erg voorzichtig zijn, maar tegelijkertijd moeten we wel voor elkaar blijven zorgen", vertelt Ridouani. "We hebben honderden vrijwilligers die klaar staan om een babbeltje te slaan of om boodschappen te doen bijvoorbeeld." Wanneer de telefonisten geen gehoor krijgen, gaan de senioreninspecteurs persoonlijk langs om te horen of alles in orde is.

Vechten tegen eenzaamheid

Meer dan 2400 Leuvense tachtigplussers zijn weduwe of weduwenaar. "Alleen vallen, is voor veel mensen zwaar. Zeker nu de mogelijkheden om contact te hebben, heel moeilijk zijn", klinkt het. Wie nood heeft aan een babbel of andere hulp kan contact opnemen met de vrijwilligers van Leuven Helpt. Zij bellen jou dan wekelijks eens op om te horen hoe het gaat.

Zelf hulp nodig? Je kan iedere werkdag van 9 tot 16.30 uur terecht bij Leuven Helpt op het gratis nummer 0800 16 9 16 of via mail op leuven.helpt@leuven.be. Ook wie zelf graag zijn of haar helpende handen uit de mouwen steekt kan zich altijd aanbieden.

Meest gelezen