Radio 2

Stad Gent organiseert dagcentrum voor daklozen in congrescentrum ICC. "Voldoende plaats om afstand te kunnen houden"

Stad Gent opent maandag een inloopcentrum voor dak- en thuislozen in het congrescentrum ICC, in het Citadelpark. Ze kunnen er overdag en 's avonds terecht voor een maaltijd of een douche. De nachtopvang gaat aansluitend open elders in de stad. 

In Gent zullen dak- en thuislozen vanaf maandag 16 november terecht kunnen in het congrescentrum ICC in het Citadelpark om zich op te warmen, een douche te nemen of iets te eten. Het congrescentrum wordt de komende dagen omgebouwd om zo plaats te bieden voor de mensen volgens de coronaregels. In het ICC vinden normaal gezien grote beurzen plaats. Door corona gaan die niet door en staan de grote zalen leeg. ICC bood zelf aan de stad te helpen en de locatie aan te bieden voor opvang. 

Plaats voor meer mensen

Stad Gent heeft inloopcentra voor dak- en thuislozen op kleinere locaties (Pannestraat en Oude Houtlei). Alles wordt nu gecentraliseerd op één plek, in het ICC. Daar is voldoende ruimte om meer mensen op te vangen. Er zullen telkens 65 mensen tegelijk terecht kunnen. Het inloopcentrum blijft open tot 28 maart.  

(lees verder onder de foto) 

Radio 2

Het inloopcentrum zal open blijven tot 20.00 uur. Net dan gaat op 3 andere locaties in Gent de nachtopvang open. Daardoor is er 7 op 7 opvang voorzien voor mensen die geen dak boven het hoofd hebben.  

Stad Gent zet extra in op opvang omdat er door de coronacrisis heel wat opvangmogelijkheden wegvallen voor dak- en thuislozen. Zo zijn vele hulporganisaties, winkels en ook horecazaken waar ze soms (overdag) een onderkomen vinden nu noodgedwongen gesloten. In de nachtopvang zijn, zoals elke winter, zo'n 100 bedden voorzien. 

Meest gelezen