Hogeschool UCLL belt startende studenten om hen te steunen in lockdown

Een team van 8 begeleiders gaat in de komende weken alle eerstejaarsstudenten van de UCLL contacteren. De hogeschool wil onder meer polsen of de studenten behoefte hebben aan steun bij hun lessen in deze lockdown. Maar er wordt ook gewoon gevraagd "hoe gaat het met je?". Vanaf maandag schakelt de UCLL over op code rood. Dat wil zeggen dat ze maximaal online zullen les geven.

“Per week worden er 800 studenten gebeld”, zegt Yano Truyers uit Hechtel-Eksel die deel uitmaakt van het team. In totaal zullen we 2534 studenten proberen te bereiken. “Vorige week hebben we een proef gedaan bij de studenten orthopedagogie. En daar kregen we veel positieve reacties. Een aantal studenten had nood aan ondersteuning en wordt nu opgevolgd”, aldus Yano. 

Concentratieverlies

Uit de telefoontjes blijkt dat heel wat studenten kampen met stress en concentratieverlies. “Voor die jongeren kijken we hoe we hen kunnen begeleiden in hun studie. Het helpt ook dat de ondersteuners zelf net afgestudeerd zijn”, zegt Yano. "We weten goed wat de studenten meemaken. We zijn zelf immers afgestudeerd tijdens de eerste coronagolf."

Wij begeleiders zijn zelf afgestudeerd in de eerste coronagolf

"Natuurlijk zijn sommige telefoontjes kort", zegt Yano. "Maar soms hang je drie kwartier aan de lijn, en dan voel je dat de studenten opgelucht zijn dat ze eens met iemand konden praten want voor sommigen is dat online onderwijs echt wel heel moeilijk en vaak missen zij ook sociaal contact."

Meest gelezen