Pixabay

Unizo Limburg wil dat winkelen op afspraak weer mogelijk wordt

Unizo Limburg wil dat er een versoepeling komt voor de winkels en dat winkelen op afspraak snel weer mogelijk wordt. Dat zou kunnen in afwachting van de volledige heropening van de winkels. Voor veel zaken is verkoop via internet te moeilijk. 

In heel wat handelszaken kan je op dit moment je favoriet gerecht of de nieuwste cd bestellen via internet of telefoon. Je kan je aankopen daarna zelf ophalen of laten leveren. Maar volgens Unizo Limburg is dat niet voor elke ondernemer een oplossing, want een horloge, een juweel, een kledingstuk, een fiets, meubelen, … koop je niet zonder het eerst bekeken en geprobeerd te hebben. 

De eerste lockdown heeft bewezen dat het veilig kan, waarom zouden we het dan niet opnieuw toepassen?

Bart Lodewyckx, Unizo Limburg

Unizo wil nu dat klanten een afspraak kunnen maken om te gaan winkelen in niet-essentiële winkels. Bart Lodewyckx van Unizo Limburg: “De eerste lockdown heeft bewezen dat het veilig kan, waarom zouden we het dan niet opnieuw toepassen? We merken nu dat heel wat ondernemers en handelaars het water aan de lippen hebben. We hebben alle begrip voor de maatregelen, maar we willen ook begrip voor het ondernemerschap. Dus als het veilig kan, willen we dat liefst morgen al invoeren.”

Steunmaatregelen behouden

De steunmaatregelen mogen van Unizo intussen wel behouden blijven omdat verkopen op afspraak niet altijd rendabel is. Deze namiddag heeft het overlegcomité van de overheid beslist de bestaande regels te behouden. Maar de zelfstandigenorganisatie hoopt dat tegen ten laatste 1 december kopen op afspraak weer mogelijk is. 

Meest gelezen