Verkoop van kerstbomen nu al gestart: 2 weken vroeger dan normaal

Op vraag van klanten verkopen plantencentra nu al levende kerstbomen. Dat is ruim twee weken vroeger dan normaal. Volgens de uitbaters willen mensen het extra gezellig maken in huis tijdens deze lockdown. Als je de kerstboom fris wil houden tot na Nieuwjaar, volg je best deze tips.

Het is vroeg om een levende kerstboom in huis te halen. Daarom raadt Jessica Vernuzzo van plantencentrum Conings in Maaseik aan om de boom veel water te geven. “Je kan hem ook best uit de buurt van een warmtebron zetten, anders verliest hij nog voor Kerstmis z’n naalden.”  

Garage

“Een kerstboom in huis halen doe je eigenlijk in twee stappen", zegt Jessica op Radio 2 Limburg. "Als je hem twee dagen op temperatuur laat komen in de garage en dan pas naar binnen brengt, blijft de boom langer fris.”

Wie kiest voor een Nordic kerstboom zit altijd goed. Die bomen bevatten zoveel hars dat de naalden niet loskomen van de takken. Die bomen zien er op 6 januari nog even goed uit”, besluit Jessica. 

Meest gelezen