Westende legt een natuurlijke dijk aan tussen strand en promenade

De zeedijk in Westende zal er over een paar jaar helemaal anders uitzien. Om de grootste stukken zeedijk te beschermen, komen er zandduinen om op een natuurlijke manier de kust te verdedigen.  

De Vlaamse overheid heeft de vernieuwing van de zeedijk goedgekeurd. Als alles meezit, zouden de werken over 3 jaar zijn afgerond. Het gaat om een zeer vernieuwend en ingrijpend project. Maar merkwaardig genoeg is er door de inwoners geen enkel bezwaar ingediend.

Het landschap langs de kustlijn zal er helemaal anders uitzien. "Je hebt eerst de bestaande  20 meter zeedijk", zegt hoofdontwerper Philip Moyersoen. "Dan komt er daarnaast een vlakke duin van 30 tot 40 meter, waarop er ook nog een pad ligt dat parallel loopt met de zeedijk. En dan pas begint het strand."

Meest gelezen