Nummer 1722 geactiveerd wegens risico op storm of wateroverlast

Morgen trekt een actieve regenzone vanaf het westen over ons land. Het KMI verwacht daarbij rukwinden tot 80 à 90 kilometer per uur. Binnenlandse Zaken heeft het nummer 1722 geactiveerd voor niet-dringende hulp.

Het KMI heeft voor morgen overdag code geel afgekondigd voor het hele land. "Er wordt veel wind verwacht waarbij plaatselijke overlast of schade mogelijk is en het verkeer enige hinder kan ondervinden. Wees waakzaam", luidt de waarschuwing.

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft vanavond in dat licht het nummer 1722 geactiveerd voor niet-dringende hulp. Het nummer 1722 wordt preventief geactiveerd wanneer een storm of wateroverlast wordt aangekondigd. 

Het feit dat het nummer wordt geactiveerd, zegt niets over de ernst van de waarschuwing en de omvang van de eventuele schade. De bedoeling van het nummer 1722 is om de noodcentrales 112 niet te overbelasten en personen die in levensgevaar zijn, niet te laten wachten. Het is geen noodnummer.

Meest gelezen