Video player inladen...

Farah El Bastani, styliste van Ella Leyers: "Ik wil een rolmodel zijn"

Ella Leyers imponeerde tv-kijkend Vlaanderen met haar recordaantal deelnames aan "De slimste mens ter wereld", maar ook haar outfits sprongen in het oog. "De zevende dag" sprak met haar styliste Farah El Bastani, een jong, aanstormend talent in de modewereld. "Ik wil een rolmodel zijn. Zelf heb ik dat als tiener wel gemist."

Een knalroze mantelpakje, inclusief bijhorende baret. In die opvallende outfit verpulverde Ella Leyers onlangs het recordaantal deelnames aan De Slimste Mens ter wereld. Het brein achter die kleurrijke look: styliste Farah El Bastani. De inspiratie daarvoor haalde ze bij het personage Elle Woods uit de film Legally Blonde. En dat was niet toevallig: "We wilden een statement maken op een speelse manier. De film heeft kritiek op het beoordelen van vrouwen op hun uiterlijk. Dat heeft Ella ook meegemaakt. Voor de gelegenheid hebben we daarom de outfit van het hoofdpersonage nagebootst."

Bekijk hier het volledige interview met Farah El Bastani (en lees verder onder de video):

Video player inladen...

Naast Ella Leyers kleedt El Bastani ook andere bekende Vlamingen. Sinds anderhalf jaar werkt ze bijvoorbeeld ook samen met Open VLD-politica Sihame El Kaouakibi. De outfit op de cover van haar nieuwe boek werd zorgvuldig door haar uitgekozen: "Zoals bij elke styling, begint dat met een gesprek. Uiteindelijk hebben we voor een gouden look gekozen. Het is echt een poweroutfit. Dat is wie zij is, dus zo heb ik haar dan ook gekleed." 

Onder meer dankzij haar werk voor die bekende koppen, vinden steeds meer mensen hun weg naar het werk van de jonge styliste. El Bastani, die zelf Marokkaanse roots heeft, ziet haar groeiende bekendheid als een kans om een rolmodel te zijn.  Zelf heeft ze naar eigen zeggen rolmodellen gemist als tiener. "Mede daardoor heb ik na het middelbaar de foute keuze gemaakt om iets te gaan studeren dat ik eigenlijk niet graag deed. Rolmodellen zijn nodig en ik kan die rol misschien wel aannemen voor andere mensen." 

Inclusiviteit is een stokpaardje voor mij
Farah El Bastani, styliste

"Ik ben er mij van bewust dat ik een bijdrage kan leveren aan het creëren van beelden in onze maatschappij." Inclusiviteit is dan ook een stokpaardje voor de styliste. "Meer kleur, meer jonge mensen die nog niet gezien worden, de LGBTQ-gemeenschap steunen... Inclusiviteit is heel divers."

Ondertussen is het uitkijken naar die laatste outfit van Ella Leyers in de finale-aflevering van De Slimste Mens Ter Wereld. Hoe die eruit zal zien, is voorlopig nog geheim maar in De Zevende Dag lichtte El Bastani een tipje van de sluier op: "Ik kan al wel verklappen dat ik voor dit ontwerp dicht bij huis blijf. We gaan voor iets Belgisch."

Meest gelezen