Tien twintigers betrapt op lockdownfeestje in Essen, "Op het moment dat de pizza's geleverd werden"

Gisterenavond zijn tien twintigers betrapt op een lockdownfeestje in het groengebied de Wildertse Duintjes in Essen in de provincie Antwerpen. "Op het moment dat onze ploegen aankwamen werden er juist pizza's geleverd", klinkt het in een persbericht van de politie. "Er konden eerst maar 4 personen aangetroffen worden, maar nadien werden er nog eens 6 personen uit de struiken gehaald."

De politie werd getipt door een voorbijganger op de fiets die het feestgedruis gehoord had. De opgeroepen ploegen vonden rond 19 uur een lockdownfeestje in de Wildertse Duintjes. "Er stonden verschillende fietsen, er brandde een kampvuur en er was veel drank aanwezig", klinkt het bij de politie. Bij hun aankomst werden er net pizza's geleverd. Er waren eerst maar 4 personen aanwezig, maar de politie kon nog 6 anderen uit de struiken halen.

Het gaat om tien twintigers uit Essen, Kalmthout, Antwerpen en Nederland. "Een aantal onder hen waren verbaal agressief tegenover de politieploegen", klinkt het. Zij werden tijdelijk bestuurlijk aangehouden. Door de strengere aanpak van lockdown-feestjes bij het Antwerpse parket zullen ze zich alle tien voor de rechter moeten verantwoorden.

Meest gelezen