Zijden schoen van onthoofde koningin van Frankrijk voor bijna 44.000 euro geveild

Een witte zijden schoen van Marie-Antoinette, de laatste koningin van Frankrijk voor de Franse Revolutie, heeft op een veiling bijna 44.000 euro opgebracht. Dat meldt veilinghuis Osenat.

De schoen in maat 36 was duidelijk nogal in trek, want de biedingen namen snel toe van de beginprijs. De waarde van de schoen was op 8.000 tot 10.000 euro geschat. Wie de schoen, afgezien van lichte slijtage van de zijde in goede staat, op de kop tikte, is niet bekendgemaakt.

Marie-Antoinette en haar man koning Lodewijk XVI eindigden in 1793 onder de guillotine. De schoen kwam in handen van een goede vriendin van de baas van de kamermeiden van Marie-Antoinette. Tot de veiling, 227 jaar later, bleef hij in bezit van haar familie.

Meest gelezen