Foto eigenaars hond Dribbel

Baasje doodgestoken hondje in Waasmunster nog altijd in shock: "Dribbel zou nooit iemand kwaad doen"

De eigenaars van de Jack Russell die afgelopen zaterdag is doodgestoken, zijn in shock en begrijpen het totaal niet. Een voorbijrennende jogger stak kleine Dribbel dood met een scherp voorwerp. Het hondje was niet aan de leiband: "Het is hier heel landelijk. Dribbel is ook heel klein en zou niemand kwaad doen. We begrijpen er niks van", zegt eigenaar Kristoff Van Havere.

Kristoff Van Havere uit Waasmunster is nog steeds onder de indruk. "Mijn vrouw belde me zaterdag in de namiddag en zei dat ik onmiddellijk moest komen. Toen ik toekwam, zag ik een vriendin van ons met Dribbel in haar armen staan, gewikkeld in een sjaal. Vol bloed", vertelt Van Havere aangedaan aan Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Ik vroeg wat er gebeurd was. Ze zei dat er een jogger passeerde en Dribbel neerstak."

Een vriendin van ons stond daar, met Dribbel in een sjaal gewikkeld, vol bloed
Kristoff Van Havere

Van Havere ging zelf nog op zoek naar de dader. Hij sprong z'n auto in en reed rond in de buurt. "Maar dat was moeilijk want je kan vanuit onze straat 4 kanten op. Ik heb moeten kiezen en heb waarschijnlijk de verkeerde straat gekozen."

"Hij loopt altijd los, hij doet niks verkeerd"

De hond liep niet aan een leiband tijdens de wandeling: "Maar wij wonen hier heel landelijk. Onze straat gaat over in een veldweg." De eigenaars gaan normaal iedere avond met hun hondje wandelen in de buurt. "Dribbel kent het hier goed, hij loopt altijd los. Hij doet niks verkeerd en valt nooit iemand aan. Als hij iemand ziet, durft hij er wel naartoe lopen om te spelen. Onze buren vinden dat altijd leuk." 

Als je je aangevallen voelt door een hond, dan schop of duw je, maar je steekt die toch niet met een mes?

Kristoff Van Havere

Maar afgelopen zaterdag liep het dus mis: "Toen was mijn vrouw met onze baby gaan wandelen: met de kinderwagen en met Dribbel. Er was een vriendin mee. Onze hond liep een 20-tal meter achter hen aan. De jogger kwam ook af en Dribbel liep naast hem om mee te lopen. Mijn vrouw heeft nog geroepen dat hij niks doet, maar de man nam een mes uit zijn zak en is beginnen steken op onze hond."

Jogger met een mes

Van Havere heeft er het raden naar waarom een jogger iets scherp bij zich heeft. "Als je je aangevallen voelt door een hond geef je een schop of een duw, maar je steekt toch niet met een mes. Dribbel is bovendien een Jack Russell, een klein hondje van maximum 30 centimeter hoog."

Van Havere en z'n vrouw missen hun hond: "Normaal gezien begint de dag met Dribbel die mij wakker maakt. Hij is meestal de eerste die 's morgens buiten wil. Maar dat is nu niet meer." 

De politie onderzoekt de zaak en probeert de dader op te sporen. Die riskeert een boete van 16.000 euro, zo laat het kabinet van minister van dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) weten. Als zou blijken dat het niet de eerste keer is, dan kan de boete zelfs oplopen tot 100.000 euro. Als je een tip hebt over de dader, kan je de politie van zone Hamme-Waasmunster contacteren.

kasto80

Meest gelezen