Cameranetwerk houdt voortaan het centrum van Zonhoven in de gaten

In het centrum van Zonhoven zijn vanmorgen de eerste vaste camera's geïnstalleerd van een netwerk dat de gemeente moet beveiligen. Ze moeten zowel helpen bij het oplossen van misdaad als bij grote evenementen.

Het gaat om een netwerk van een 12-tal camera's die op 6 verschillende plaatsen worden geïnstalleerd. Vandaag zijn de camera’s op de hoek van de Dijkbeemdenweg ter hoogte van de bushalte aan het Kioskplein geplaatst. In de loop van de week komen er nog aan de kiosk, hoek Genkerbaan, hoek Grote Hemmenweg, Dorpsstraat en in de Heuvenstraat. Zonhoven sluit hiermee aan bij het netwerk van meer dan 300 camera's van de politiezone Limburg Regio Hoofdstad en ze zijn rechtstreeks aangesloten op de meldkamer. 

"We willen uiteraard vooral de veiligheid verhogen", legt burgemeester Johny De Raeve (Open VLD) uit. "Met de camera's hopen we meer criminele feiten in het centrum te kunnen oplossen, als je over beelden beschikt, wordt dat een stuk gemakkelijker. Tegelijk kunnen ook live-beelden worden bekeken bij grotere evemenementen zoals Zonhoven Trapt Door, de wekelijkse markt, ... en indien de situatie het vereist kan de politie dan ploegen ter plaatse sturen."

Meest gelezen