Duif Armando uit Ingelmunster is niet langer de duurste: "Ik ga proberen om ook het nieuwe record te verbreken"

Duivenmelker Joël Verschoot uit Ingelmunster is zijn record kwijt. Een jaar geleden verkocht hij Armando voor 1,25 miljoen euro en dat maakte van Armando de duurste duif ooit in Europa. Maar nu heeft een duivenmelker uit Berlaar dat record verbroken: hij heeft New Kim voor 1,6 miljoen euro verkocht.

"Ik wist dat mijn record ooit zou verbroken worden. Maar ik had niet verwacht dat het al zo snel zou zijn", vertelt Verschoot op Radio 2 West-Vlaanderen. Toch laat hij de moed niet zakken: samen met zijn zoon kweekt hij volop verder en hoopt hij ooit opnieuw het record te verbreken. "Als je geen ambitie hebt, dan ga je nooit bij de beste komen. Onze ambitie is natuurlijk wel héél groot", lacht de duivenmelker. 

Zelfde koper

Toch wel opvallend: mannetjesduif Armando en vrouwtjesduif New Kim werden door dezelfde man aangekocht. "Dat is een steenrijke man uit China. Hij koopt al de beste duiven op. Daarna koppelt hij ze met elkaar, en met de jongen doet hij mee aan wedstrijden in China", weet Verschoot. "Het is een slimme investering, want de jongen van Armando en New Kim gaan enorm veel geld opbrengen."

Meest gelezen