Horecapersoneel neemt keuken woonzorgcentrum Aarschot over nu kookploeg in quarantaine zit. "Ze hebben een hart van goud"

Door corona zit het voltallige keukenteam van het woonzorgcentrum Sint-Rochus in Aarschot in quarantaine. En geen keukenteam betekent geen warm eten voor de bewoners. Maar zo ver is het gelukkig niet gekomen. 19 mensen die normaal in de lokale horeca werken zijn vrijwillig ingesprongen.  Ze doen dat tot de gewone keukploegen opnieuw aan de slag mogen. 

Net zoals op veel plekken zijn er ook in het woonzorgcentrum Sint-Rochus veel besmettingen met het coronavirus. Ook het keukenteam ontsnapte er vorige week niet aan. Dat team werkt in twee gescheiden groepen met telkens 10 mensen, maar in elke groep was er een besmetting en dus moest iedereen in quarantaine. Een groot probleem voor het woonzorgcentrum, want daardoor kon niemand nog het eten tot bij de bewoners krijgen. 

Dan toch warm eten

Maar dat was buiten de stad en het lokale horecapersoneel gerekend. Onder meer het personeel van enkele restaurants en brasserieën is nu ingesprongen.  "Vorige week kreeg ik telefoon van burgemeester Gwendolyn Rutten. Ze vroeg of we niet konden helpen. Ik heb zelf enkele enkele horecazaken en heb uiteindelijk 19 mensen bereid gevonden om mee te werken", zegt Clement Van der Auwera, voorzitter van de Aarschotse horecavereniging. 

 

Burgemeester Rutten vroeg me of we konden helpen. Ik heb wat rondgebeld en 19 mensen werken mee. Ze hebben een hart van goud!
Clement Van der Auwera, voorzitter horecavereniging

En die mensen draaien nu shiften in het woonzorgcentrum. "Het eten wordt wel geleverd  door het Ziekenhuis in Tienen, maar er wordt geholpen bij het opwarmen, we dresseren ook de borden, alles wordt rondgedragen naar de bewoners en ook de afwas wordt geregeld. En dat 's ochtends, 's middags en 's avonds zodat de bewoners niets te kort komen. Het zijn mensen met een hart van goud", benadrukt Clement Van der Auwera. 

De vrijwilligers blijven al zeker tot donderdag. Dinsdag worden de gewone ploegen opnieuw getest. Afhankelijk van het resultaat kunnen ze dus mogelijk deze week opnieuw aan de slag.  

Meest gelezen