Linda Raymond

Misbruik zwerfkattenproject in Oudsbergen: "Dierenartskosten komen op de laatste plaats"

De coronacrisis laat zich ook meer en meer voelen bij eigenaars van een kat. Sommige baasjes kunnen of willen de kosten van een sterilisatie van hun kat niet betalen en maken misbruik van het Felix-project. Dat is een project waarbij zwerfkatten gratis medische hulp krijgen. 

Via die actie kan je zwerfkatten in je tuin gratis laten vangen, steriliseren en medisch in orde laten maken. Zo lopen er minder zwerfkatten rond, die dan kunnen sterven aan honger of onderkoeling. Maar nu proberen meer en meer mensen hun eigen tamme huiskat ook op die manier te laten steriliseren. 

"Ik denk dat het voor veel mensen op dit moment financieel moeilijk is", zegt Katy Craeghs van het Felix project. "En dierenartskosten zijn kosten die vaak op de laatste plaats komen. Mensen gaan dan toch nog zoeken naar een mogelijkheid om hun kat te laten nakijken".

Katy Craeghs wijst er wel op dat baasjes met financiële problemen altijd terechtkunnen bij de Prins Laurent Stichting in Hasselt. Daar krijgen de huisdieren gratis medische hulp. 

Meest gelezen