Nieuw coronatestcentrum in Tervuren: "We moeten testcapaciteit voor de Druivenstreek uitbreiden"

In Tervuren is vanmiddag een drive-in coronatestcentrum opengegaan. Inwoners uit Tervuren, Overijse, Hoeilaart Wezembeek-Oppem, Kraainem en Zaventem kunnen er zich laten testen op corona. En dat kan terwijl je in je auto zit.

Er is nood aan meer testcapaciteit in de Druivenstreek, en daarom gaat vandaag een nieuw testcentrum open in Tervuren, vertelt dokter Dirk Devroey: "Aangezien er nu meer en meer getest moet worden voor corona en de testcentra in Wezembeek-Oppem en Hoeilaart aan hun maximumcapaciteit zitten, is het nodig dat we de testcapaciteit kunnen uitbreiden. En dus is een nieuw testcentrum opengegaan in Tervuren, in de oude gebouwen van de overheidsdienst Financiën."

Drive-in

Inwoners van de Druivenstreek kunnen zich laten testen na doorverwijzing van hun huisarts of als ze een sms gekregen hebben van de contactopspoorders. "In dit nieuwe testcentrum kunnen we tot 350 tests per dag uitvoeren," zegt dokter Devroey. "Het is een drive-in. De mensen kunnen zich laten testen vanuit hun auto, ze hoeven dus niet uit te stappen wat het ook veiliger maakt."

Meest gelezen