Online rouwregister voor Lutgart Simoens in Edegem

Het gemeentebestuur van Edegem opent een online rouwregister voor de overleden radiocoryfee en ereburger Lutgart Simoens. Ze woonde jarenlang in de gemeente, eerst aan de Pieter Coudenberghlaan en de laatste jaren in het WZC Ter Eycke.
 

"Veel mensen hebben haar ongetwijfeld beter gekend dan ik haar mocht kennen maar mijn herinneringen zijn wel intens", vertelt burgemeester Koen Metsu (N-VA). "Enkele jaren geleden kreeg ik een zwart-wit foto van Lutgart, uit haar jonge jaren. Er stak een heel lieve brief bij van haar. Ze vroeg of ik haar kende en stelde voor om bij haar thuis eens een kop koffie te komen drinken. Dezelfde week nog zat ik bij haar aan de keukentafel. Ze was de innemende vrouw die ik verwachtte. Ze vertelde over haar leven, over de ups maar ook de downs. Bij de tweede kop koffie ging het gesprek nog dieper, over ethische kwesties zelfs. Lugart was iemand die een uitgesproken mening had over de eigen wilsbeschikking bijvoorbeeld. Als ik haar huis verliet, keek ik al uit naar een volgende ontmoeting. Gelukkig heb ik haar nog enkele keren opgezocht".
 

Ze had het hart op de tong en het was een gouden hart
Koen Metsu, burgemeester

Twee jaar geleden werd Lutgart Simoens nog gevierd als de eerste ereburger van de gemeente. "Wat ik vooral van haar heb geleerd, is taboeloos durven spreken, je mening verdedigen en eerlijk zijn. Ik heb het gisteren nog aan mijn vrouw gezegd, dat wanneer iedereen wat meer Lutgart zou zijn, de wereld een betere plek zou worden. Zij had het hart op de tong en het was een gouden hart." Door de coronatijden ligt er geen rouwregister in het gemeentehuis van Edegem maar kan je wel online iets schrijven op de website van de gemeente. De gemeente zal de reacties bundelen en aan de familie bezorgen.
 

Meest gelezen