Politie legt verschillende lockdownfeestjes stil in Riemst en Bilzen

Alle specialisten zijn het erover eens, we moeten nu door de zure appel heen bijten en de coronaregels respecteren, om binnenkort weer een iets normaler leven te kunnen leiden. Maar toch storen verschillende mensen zich daar niet aan, de politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft dit weekend weer moeten ingrijpen op illegale feestjes.

Het begon zaterdagavond rond negen uur toen de politie een oproep kreeg voor lawaai in Genoelselderen. Daar waren tien mensen met buitenlandse nationaliteit aan het feesten met luide muziek. Ze hadden ook drugs bij zich, onder meer canabis. Ze kregen boetes en drie van hen brachten de nacht in de cel door, omdat ze nadien nog dronken de weg op wilden.   

Verstoppertje spelen

Rond middernacht was er nog een feestje in een loods in Bolder. De politie vond er vier mensen, een vijfde werd uit de bosjes gehaald waar hij zich verstopt had. Hij mocht zijn roes uitslapen in de cel. 

En in Martenslinde was het ook feest. Daar bleek het om een vakantiehuis te gaan, waar acht Nederlandse studenten logeerden. Ze noemden alle acht hetzelfde Nederlandse adres als hun verblijfplaats, namelijk hun studentenhuis, en dus leken ze in orde met de regels rond samenscholing. Ze werden aangespoord het rustig te houden. De inspecteurs noteerden hun identiteit en zullen hun verklaringen nog checken. Tijdens die interventie kwam er nog een melding binnen over een feestje in het centrum van Bilzen, maar daar waren de vogels gaan vliegen toen de politie ter plaatse kwam.

Meest gelezen