Puppy gebeten door loslopende hond op de Ieperse vestingen: "Hou je hond alsjeblieft aan de leiband"

Op de Ieperse vestingen werd afgelopen weekend een puppy aangevallen door een loslopende hond. Baasje Rachel D'Hulster diende een klacht in bij de politie. "Tilly Rose werd uit het niets aangevallen. Dit kan ook een klein kind overkomen.”

Rachel en haar vriend Gauthier maakten vrijdagavond een wandeling op de Ieperse vestingen met Tilly Rose, hun bordercollie van 4 maanden oud. Ter hoogte van het Houten Paard dook uit het niets een staffordachtige hond op. "De hond sprong meteen op Tilly Rose. Ze werd in de halsstreek gebeten en jankte van de pijn", vertelt Rachel. "Mijn vriend heeft geprobeerd om Tilly Rose vrij te krijgen. Als hij dat niet gedaan zou hebben, had zij het misschien niet overleefd."

Het dier komt er uiteindelijk van af met een een wonde van een 5-tal centimeter, die gehecht werd door de dierenarts. "Ze herstelt goed, maar ze zal dit trauma meedragen voor de rest van haar leven. We moeten nu opnieuw van nul beginnen om haar te leren omgaan met andere honden”, zucht Rachel.

Niet de enige slechte ervaring

"Het baasje van de loslopende hond maakte geen aanstalten om te helpen om Tilly Rose los te krijgen", zegt Rachel. "Achteraf hebben we hem nog eens duidelijk gezegd dat hij zijn hond aan de leiband moet houden. Dat is verplicht op de vestingen. Hij reageerde agressief en liep gewoon door. Ik was volledig in shock." 

Rachel diende een klacht in bij de politie en lanceerde een oproep op sociale media. Uit de vele reacties bleek dat anderen ook al nare ervaringen hadden op de vestingen met de loslopende hond en zijn baasje. De man is nog niet geïdentificeerd, maar er loopt een onderzoek. "Hopelijk wordt hij opgespoord en aangepakt, want dit kan ook een klein kind overkomen. Op de rustige vestingen verwacht je zoiets niet.”

Meest gelezen