Rustig weekend in Willebroek: strengere maatregelen werpen vruchten af

In het centrum van Willebroek bleef het dit weekend rustig nadat de gemeente een vervroegde avondklok en een samenscholingsverbod voor meer dan twee personen invoerde. De strengere maatregelen komen er na verschillende incidenten met jongeren die overlast veroorzaakten. 

Afgelopen week kwamen er bij de politie verschillende meldingen binnen van overlast door jongeren. Vorige week woensdag werd burgemeester Eddy Bevers (N-VA) zelf ook geduwd door enkele jongeren. Een dag later raakten twee politieagenten lichtgewond nadat ze rake klappen moesten incasseren. 

Al die incidenten zetten burgemeester Bevers ertoe aan om strengere maatregelen af te kondigen. Zo is er sinds afgelopen zaterdagavond een vervroegde avondklok van kracht in het centrum van de gemeente: niemand mag er nog buiten tussen 22 uur en 5 uur. Bovendien mogen er maar twee mensen samen op straat en is het verboden om bommetjes of vuurwerk op zak te hebben.

Extra patrouilles

"De nieuwe maatregelen zijn zaterdagavond en zondagavond zeer goed nageleefd", zegt Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek aan Radio 2 Antwerpen. "De politie zet extra patrouilles in om dat te controleren. Zoals burgemeester al heeft gezegd: er zal nultolerantie zijn. Maar de afgelopen twee dagen is gebleken dat mensen de maatregelen goed respecteren, en dat we kunnen terugkeren naar rust in Willebroek voor iedereen."

Meest gelezen