Speciale Sinterklaasbrievenbus in Sint-Niklaas: "Met lichtjes, muziek én persoonlijke boodschap van de Sint"

In Sint-Niklaas hebben de leerlingen van de technische middelbare school We Tech Academy een speciale brievenbus ontworpen voor brieven en tekeningen voor de Sint. Het is een grote, rode opvallende brievenbus. Als de kinderen hun brief in de bus steken, gaan er lichtjes branden, speelt er muziek en bedankt Sinterklaas hen persoonlijk. De brievenbus staat vanaf vandaag op de Grote Markt in Sint-Niklaas.

De Sint is aangekomen in het land, dus wordt het voor de kinderen dringend tijd om hun brief te schrijven naar Sinterklaas. Zoals elk jaar kunnen brieven en tekeningen op de post zodat de Sint alles op tijd krijgt en kan kijken wat hij allemaal moet meenemen in z'n grote zak als hij binnenkort de daken afschuimt. Maar dit jaar had Sinterklaas wel een heel speciaal verzoek voor de leerlingen van de We Tech Academy, een middelbare school in Sint-Niklaas. "Hij vroeg ons om een opvallende brievenbus te ontwerpen waar alle brieven en tekeningen van de kinderen in konden," legt technisch coördinator Lieve Van Camp uit bij Radio 2 Oost-Vlaanderen, "Een hele eer vonden we het en als de Sint iets vraagt, kun je toch moeilijk weigeren." Dus ging de school aan het denken en kwam met een opvallend ontwerp.

Felrood met een grote S

Het is een grote, rode brievenbus geworden: 1,5m groot en knalrood zodat hij voor iedereen opvalt.  Een grote S zorgt er ook voor dat kinderen en ouders goed zien dat hij van de Sint is. De brievenbus kan ook tegen weer en wind. "De buitenkant is stevig gemaakt en er zit een houten binnenbrievenbus in zodat de brieven en tekeningen niet kunnen nat of vuil worden," zegt Lieve Van Camp. Maar er is meer. De Sinterklaasbrievenbus geeft ook licht en maakt geluid. "Als kinderen hun brief posten dan gaan er lichtjes branden en speelt er een muziekje. En de Sint laat een persoonlijke boodschap achter als de brief of de tekening in de bus valt. Om de kindjes te bedanken," legt Van Camp uit.  

(lees verder onder het geluidsfragment en de foto) 

Leerlingen van verschillende richtingen van onze school werkten samen aan de brievenbus: ontwerpen, maken en afwerken

Lieve Van Camp, technisch coördinator We Tech Acadamy

De leerlingen van de We Tech Academy bedachten hem zelf en werkten hem ook helemaal uit. Interessant want op die manier werkten de leerlingen van verschillende jaren samen. "De eerste graad Beeld zorgde voor een ontwerp, de leerlingen van Basismechanica voor de lasconstructie en de leerlingen Houtbewerking voor de binnenbus. En de brievenbus kreeg een rode kleur in de spuitcabine van de carosserie," besluit Lieve Van Camp. 

(lees verder onder foto)

De Sinterklaasbrievenbus staat vanaf vandaag op de Grote Markt in Sint-Niklaas. Iedereen kan aan het schrijven en tekenen slaan dus, want ja...ook dit jaa zijn er geen stoute kinderen, liet de Sint al verstaan!

kasto80

Meest gelezen