Te veel rommel in huis en je weet niet hoe je eraan moet beginnen? Bel dan de opruimcoach

Nu we met z'n allen weer in ons kot zitten, doen we vaker een beroep op een opruimcoach. Dat schrijft het Nieuwsblad. Je kan een opruimcoach bellen als je het gevoel hebt dat er chaos is bij je thuis en dat je geen structuur krijgt in je rommel.

Gwendoline Van Balberghe uit Keerbergen is opruimcoach bij netjesoporde.be. Zij geeft advies als je je huis niet op orde krijgt. "Ik krijg op dit moment meer vragen door corona", vertelt Gwendoline. "Mensen zijn meer thuis, net zoals in het voorjaar. Maar nu zitten we met de kortere dagen waardoor we meer binnen zitten. En veel mensen beseffen dat ze zich niet goed voelen tussen hun spullen. Ze willen er iets aan doen maar weten niet goed hoe ze het moeten aanpakken."

Spullen weggooien

Het is niet zo dat een opruimcoach bij je thuis komt opruimen. "Dat is een misvatting," zegt Gwendoline. "Ik praat veel met de mensen. Ik probeer eerst te begrijpen hoe het komt dat er problemen zijn. Ik zeg ook nooit wat ze moeten weggooien, maar door te praten hoop ik dat ze tot het besef komen dat ze dingen moeten weggooien." 

Er is niks mis met mensen met veel rommel die zich daar goed in voelen

Volgens Gwendoline is er een taboe rond het contacteren van een opruimcoach. "Mensen moeten weten dat het geen schande is om hulp in te roepen als je in de chaos bent beland of als je door omstandigheden het overzicht bent kwijtgeraakt. Er is niks mis met opruimbegeleiding. Maar er zijn ook mensen met veel rommel die zich daar goed in voelen, dan is er geen probleem. Die bellen me ook niet."

Meest gelezen