Foto: Geert Van Dyck

Turnhoutse vensterbank staat vol met Lego: “Het is de opvolger voor de berenjacht van vorige lockdown”

In de Victorie­straat in Turnhout kan je genieten van een Lego tafereel aan het raam van Geert Van Dyck en Veronique Houben. Zij maken elke week een nieuwe opstelling uit Lego. Het brengt sfeer in de straat, dat vertelt Geert bij Radio 2 Antwerpen. “Het zorgt voor licht en verbondenheid bij ons in de buurt. Het is de opvolger van de berenjacht tijdens de vorige lockdown, nu is het een Legojacht.” Van Dyck heeft nu ook een vlam voor De Warmste Week uit Lego gebouwd. 

De vensterbank van het huis van Geert en Veronique is omgetoverd tot een Lego-land. “Enkele maanden geleden zijn wij daar samen mee begonnen”, vertelt Geert Van Dyck. “Ik ben invalide geworden en kan dus niet meer gaan werken. Daardoor heb ik nu veel tijd en dus heb ik mijn oude lego terug bovengehaald. We zetten onze Lego bouwwerkjes afwisselend aan het raam en elke week veranderen we de opstelling. Er staat wel altijd een groot reuzenrad dat echt ronddraait. Mijn vrouw bouwt ook mee, maar dan met mini lego. Dat zijn heel fijne kleine blokjes, daar heb ik geen geduld voor.”

"Licht en verbondenheid bij ons in de buurt"

Normaal had afgelopen weekend in Geel de grote Legobeurs "Bricks and More" plaatsgevonden. Omdat de beurs niet kon doorgaan door de huidige coronamaatregelen riep de organisatie op om bij het begin van de herfstvakantie zelf Lego te bouwen en voor je raam te zetten. “Zo kunnen gezinnen met kinderen tijdens de tweede lockdown op Legojacht gaan. Het is eigenlijk de opvolger van de berenjacht tijdens de eerste lockdown. We krijgen heel leuke reacties van buurtbewoners en passanten. Sommige mensen trekken er zelfs foto’s van. Dat zorgt voor licht en verbondenheid bij ons in de buurt”, zegt Van Dyck. 

Ook Radio 2 roept op om voor De Warmste Week een vlam aan je raam te hangen. Zo kan je tonen dat je een Beste Buur bent. Presentatrice Els Broekmans daagde Van Dyck dan ook uit om een vlam uit Lego te maken. “Dat is een leuk idee! Ik ga het uittekenen en dan meteen beginnen bouwen. Wat een leuke uitdaging”, reageert Van Dyck. Ondertussen is de vlam af en staat hij op de vensterbank tussen de andere Lego. 

Foto: Geert Van Dyck
Foto: Geert Van Dyck

Meest gelezen