Uitzendbureau uit Sint-Niklaas gespecialiseerd in de evenementensector biedt nu jobs aan in zorgsector

In normale tijden levert het uitzendkantoor Link2events interimkrachten aan theaterhuizen, festivalorganisatoren of evenementenhallen. Maar die sector is zo goed als stilgevallen door de coronacrisis. Diezelfde coronacrisis zorgt net voor een tekort aan mensen in de zorg en dus heeft Link2events van de nood een deugd gemaakt en kunnen de interimkrachten een job krijgen in de zorg.

Vandaag zijn de eerste zes interimkrachten van Link2events aan de slag gegaan in enkele woonzorgcentra. Niet om de job te doen die ze gewoon zijn te doen, maar als logistieke assistent van de zorgverleners in de centra.  Axel Torfs: "Dat gaat van bedden opmaken tot eten rondbrengen". Iets heel anders dus dan decors opbouwen of de muziek verzorgen op een festival. 

Toch waren er onmiddellijk heel wat mensen bereid om de overstap te maken. "Voor we deze stap zetten, hebben we eerst bij onze evenementmedewerkers gepolst of ze het zagen zitten. En ik was aangenaam verrast", zegt Axel Torfs. "Na één dag had ik al van een 50-tal mensen de toezegging dat ze zo'n overstap wilden maken."

Na 1 dag had ik al 50 mensen die in de zorgsector wilden werken
Axel Torfs van uitzendbureau Link2events

Het toont meteen ook aan hoe diep de evenementensector in de problemen zit. Het is een sector die bij uitstek draait op freelancers, op tijdelijke contracten. Sinds het begin van de coronacrisis, nu goed een half jaar geleden, zijn de mogelijkheden voor een job in de sector zo goed als opgedroogd. Dan is een tijdelijke job in de zorgsector ineens interessant, zelfs als die minder betaalt. Axel Torfs: "Wij kunnen niet anders dan de lonen betalen die in de zorgsector zijn afgesproken, en als ik eerlijk ben, dan liggen die toch lager dan wat gebruikelijk is in de evenementensector."

Axel Torfs vermoedt dan ook dat weinig mensen nu echt een definitieve loopbaanverandering overwegen. "Heroriëntering is niet evident. De evenementensector kent een eigen, fijne, sfeer en iedereen wil daar ook zo lang mogelijk in blijven werken. Een tijdelijke job in de zorgsector zien ze wel zitten, ook omdat de nood daar echt hoog is, maar wel met een terugkeer naar de evenementensector in het achterhoofd."

kasto80

Meest gelezen