Vos bezoekt cocktailbar van Jeroen De Pauw: "Hij stootte wat glazen en flessen om, maar bleef gelukkig ongedeerd"

Restaurant Canapé in Tervuren kreeg een ongenode gast over de vloer. Een vos was de cocktailbar binnengedrongen, het beestje raakte niet meteen weg. “Hij heeft wat glazen vernield, maar gelukkig raakte hij zelf niet gewond”, aldus mede-eigenaar en tv-kok Jeroen De Pauw. 

De restaurants en cafés zijn door de lockdown al even gesloten, maar toch kreeg restaurant Canapé in Tervuren een onverwachte gast op bezoek.  “Canapé is gelegen aan het Park van Tervuren, vlak bij het Zoniënwoud”, zegt mede-eigenaar Jeroen De Pauw. “We zitten hier in Tervuren met heel veel vossen. Dat we er eens eentje zien, is niet uitzonderlijk. Maar nu was er een vos binnengedrongen in onze cocktailbar, eigenlijk een omgebouwde container.”

Jeroen De Pauw kon beelden maken van het dier (zie filmpje onderaan artikel). De vos zat binnen achter de bar en klauterde op de kasten. “Het was toch even schrikken. Maar de vos zelf was ook bang, hij voelde zich gevangen. Hij heeft wat glazen en flessen naar beneden gegooid, maar ik was zelf al blij dat hij niet gewond was”, zegt Jeroen. 

Om de vos nu zelf vast te grijpen, zo stoer ben ik niet
Jeroen De Pauw

Het was niet meteen duidelijk hoe ze het dier naar buiten konden krijgen. “Die vossen hier in de buurt zijn niet echt bang, je kan daar redelijk dichtbij komen. Maar om die nu vast te nemen, zo stoer ben ik niet. De politie of brandweer bellen durfde ik ook niet goed omdat ik niet wist wat ze dan met het beestje zouden doen. Dus hebben we hem rustig alleen gelaten, de deuren opengezet, het licht uitgedaan. Maar hij is toch nog wel een uurtje gebleven, hij vond het daar gezellig of hij heeft daar nog eentje gedronken”, aldus Jeroen De Pauw. Maar eind goed, al goed. De vos zit weer in het Zoniënwoud. 

Meest gelezen