Foto: Belga

Wandelpaden Merksplas-Kolonie uitzonderlijk zondag afgesloten door Superprestige Cyclocross

Zondag 22 november gaat de Superprestige Cyclocross in Merksplas-Kolonie door. Dit jaar mogen er geen toeschouwers aanwezig zijn door de coronamaatregelen. Daarom wordt de omgeving rond het parcours helemaal afgesloten en zullen enkele populaire wandelpaden niet bereikbaar zijn. Burgemeester Frank Wilrycx (Open Vld) geeft enkele wandeltips in de regio. 

Door de huidige coronamaatregelen mogen er maar een beperkt aantal mensen op het terrein van Merksplas-Kolonie aanwezig zijn, vertelt burgemeester Frank Wilrycx. “Enkel de organisatoren, de veldrijders en een paar mecaniciens mogen zondag op het terrein zijn. Merksplas-Kolonie is ook gegeerd bij wandelaars en fietsers, maar ook zij zijn zondag niet welkom. We gaan door middel van stewards de mensen van het parcours proberen te houden.” 

Ook zullen er enkele straten afgesloten worden. “Merksplas-Kolonie is een zeer groot gebied dat via verschillende ingangen toegankelijk is. Er wordt dus toezicht gehouden dat niemand het terrein kan betreden zonder geldige reden. We hopen dat iedereen de coronamaatregelen gaat naleven en rekenen op het gezond verstand van de mensen om weg te blijven van het veldritparcours”, vertelt Wilrycx. 

Afsluiten wandelroutes

Merksplas-Kolonie is een zeer populair wandelgebied. Je kan er verschillende wandelingen door de kolonie volgen. “Zeker nu tijdens de tweede lockdown merken we dat er veel wandelaars zijn. Jammer genoeg zullen er zondag wel een paar wandelroutes afgesloten worden. Het deel rond het veldritparcours zal niet meer toegankelijk zijn in de namiddag wanneer de wedstrijd plaatsvindt. In de voormiddag kan je er wel nog wandelen."

"We hebben gelukkig in en rond onze landelijke gemeente vele mooie plekjes om te wandelen, zoals het Turnhouts Vennengebied en Wortel-Kolonie. Het wandelknooppuntennetwerk van de provincie Antwerpen leent zich daar perfect toe. Je kan je route vooraf uitstippelen, maar je moet dus rekening houden dat de knooppunten in de Merksplas-Kolonie niet toegankelijk zullen zijn”, aldus Wilrycx. 

Meest gelezen