Wijnboer uit Dranouter lanceert eigen gin: "Op basis van rode wijn, da's uniek"

Wijngoed Monteberg, in Dranouter, brengt een eigen gin op de markt: de Mgin. De drank wordt gemaakt op basis van rode wijn. "Dat is vrij uniek in de wereld van de gin", zegt wijnmaker Edward Six.

Door de coronacrisis waren de wijnmakers van Monteberg genoodzaakt om een deel van de activiteiten op een lager pitje te zetten. "Toch hebben we naarstig voortgewerkt aan een nieuw project. En dat stellen we nu graag voor aan het publiek: de Mgin", vertelt wijnbouwer Edward Six. De wijnbouwers hebben 2 jaar lang gewerkt aan de gin, samen met een stokerij uit Ruiselede. Six: "De basis van Mgin is onze rode wijn. Dat is vrij uniek in de wereld van de gins".

Lees voort onder de foto.

Werkwijze

"Voordat het gin werd, hebben we de wijn verstookt. Zo krijgt de pure alcohol een ander karakter", vervolgt Six. "Daarna moet de alcohol verstevigd worden met een jeneverbes. Dan pas mag je het stooksel een gin noemen." Voor de rest van de ingrediënten lieten de wijnmakers hun creativiteit de vrije loop. "We zijn ertoe gekomen om het kruid dille ook nog als extra erbij te doen", besluit hij.

De wijnbouwer uit Heuvelland bestaat volgend jaar een kwarteeuw. Het zal van het coronavirus afhangen of die verjaardag kan gevierd worden.

Meest gelezen